Lees meer over de week van het werk 2023 en de werkgevers die deelnemen aan onze jobdag ! Klick hier

Het werkgelegenheidsplatform van Sint‑Lambrechts‑Woluwe

Data Analyst

Jouw omgeving

De MIVB stelt meer dan 10.000 mensen tewerk in meer dan 300 verschillende beroepen!
Wist je dat we een van de weinige openbare vervoersmaatschappijen ter wereld zijn die zowel betrokken zijn bij het ontwerp en de bouw als bij de planning en de exploitatie van haar netwerk? 
Daarom hebben we zoveel verschillende banen en carrièremogelijkheden.

De digitalisering van onze activiteiten, de modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet en de bouw van nieuwe remises zijn slechts enkele voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB enthousiaste medewerkers zoekt.

Hoe zal je Brussel laten bewegen?

Binnen de afdeling Network treedt je toe tot het Network Data Modelling-team, wiens belangrijkste missie is om de beheer- en topologische gegevens van het transportnetwerk te beheren en modelleren. Dit omvat informatie over haltes, routes, omleidingen en vergelijkbare elementen. Deze gegevens zijn essentieel voor een optimale netwerkplanning, nauwkeurige informatievoorziening aan reizigers en real-time voertuiglokalisatietracking.

Missie

Als Data Analist analyseer je de gegevens die zijn verzameld door voertuigen die worden geëxploiteerd door STIB. Je bent verantwoordelijk voor het omzetten van deze informatie in aanbevelingen om de manier waarop het netwerk wordt gemodelleerd te verbeteren en de werking van het Operationeel Hulp Systeem te optimaliseren.

Hoe zal je dag eruit zien?

 • Het verkennen en analyseren van gegevens met betrekking tot de voertuiglokalisatie om storingen te identificeren en aanbevelingen te doen om de tevredenheid van klanten en STIB-medewerkers te vergroten.
 • Het creëren van datavisualisaties die voldoen aan de behoeften van de afdeling en bestaande indicatoren optimaliseren en nieuwe voorstellen. Het zal ook nodig zijn om de geproduceerde indicatoren in perspectief te plaatsen ten opzichte van andere KPI’s van de afdeling en het bedrijf.
 • Het bepalen van locatieparameters om de werking van het Operationeel Hulp Systeem te verbeteren en regelmatige tools te ontwikkelen om de voortgang ervan te volgen.
 • Het waarborgen van de beschikbaarheid en kwaliteit van alle productiegegevens van het Operationeel Hulp Systeem die nodig zijn om de voertuiglokalisatie te waarborgen.
 • Als expert in het Operationeel Hulp Systeem zult je verzoeken om analyses van interne klanten beantwoorden en deelnemen aan specifieke projecten. Je blijft op de hoogte van systeemontwikkelingen die de lokalisatie kunnen beïnvloeden om wijzigingen te anticiperen en de continuïteit van de voertuiglokalisatie te waarborgen.
 • Het voorstellen van nieuwe methoden voor de dwarsdoorsnede van gegevensanalyse en actieve deelname aan de ontwikkeling van nieuwe gegevensverwerkingstools om het begrip van waargenomen storingen in het netwerk te vergroten.

Herken je je in dit profiel?

 • Je diploma: Master met een kwantitatieve focus (wetenschappen, wiskunde, statistiek, economie of management …)
 • Je analytische vaardigheden: Je kan gemakkelijk het hoofdzaak van het bijzaak onderscheiden en kan gemakkelijk conclusies trekken en beslissingen nemen op basis van gegevensanalyse.
 • Je technische kennis: je beheerst statistische methoden en hebt een solide begrip van relationele databases.
 • Je kennis van informatietools: je hebt ervaring met tools voor kwantitatieve gegevensverwerking (Access, Excel, SQL, …) en rapportage (SAP Lumira, Tableau, Power BI).
 • Je toont interesse in het gebied van stedelijke mobiliteit. Een goede kennis van het STIB-netwerk en het Brussels Gewest is een troef.
 • Je taalkennis: je beheerst het Frans of het Nederlands en kan jezelf in de andere taal uitdrukken.
 • Je persoonlijke kwaliteiten:
 • Je bent gericht op probleemoplossing.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt innovatieve capaciteiten en intellectuele nieuwsgierigheid.

Wat wij bieden

Een job vol betekenis
Elke dag weet je waarom je ’s ochtends opstaat: om mee te bouwen aan het Brussel van morgen!

Een familiale sfeer
“Samen gaan we verder. Een waarde die unaniem naar voren komt bij de collega’s: zelfs met meer dan 10.000 medewerkers behouden we die familiale sfeer die ons kenmerkt waar wederzijdse steun aanwezig is op alle niveaus.

De kans om jezelf opnieuw uit te vinden tijdens je carrière
Met een sterk mobiliteitsbeleid en meer dan 300 verschillende beroepen, valt er heel wat te ontdekken tijdens je leven!

Opleiding
Dankzij onze verschillende technische scholen en de MIVB Academy kunt u uw vaardigheden voortdurend bijschaven met een ruim aanbod aan opleidingen. Ideaal om alle vaardigheden te verwerven die je nodig hebt om je carrière te ontwikkelen.

Evenwicht tussen werk en privé
Als je job het toelaat, kun je flexibele uren werken en telewerken (met een gulden middenweg, want menselijk contact is belangrijk en bij de MIVB ontmoeten we elkaar graag in het echte leven :-). En 35 vakantiedagen per jaar.

Tal van voordelen
Je geniet van tal van extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, hulp bij het schoolgeld van je kinderen, …), voordelige voorwaarden bij onze partners en natuurlijk een MIVB-, TEC- en DE LIJN-abonnement, niet alleen voor jou maar ook voor je gezin! Kom je met de trein naar je werk? Geen zorgen, wij betalen tot 70%.

Een eerlijk loonbeleid
Bij de MIVB wordt je loon op een transparante manier berekend, rekening houdend met je verantwoordelijkheden en ervaring, ongeacht je geslacht of achtergrond!